Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2019

Нападникам на подружжя з Шаргородщини обрано запобіжні заходи

Наприкінці минулого тижня, на території Шаргородського району Вінницької області, відбувся зухвалий розбійний напад на молоду сім'ю. Так, двоє зловмисників проникли у масках до домоволодіння, де очікували на прибуття господарів, третій з правопорушників спостерігав за будинком неподалік. При появі біля дома чоловіка та дружини, на них  здійснено напад поєднаний з насильством та погрозами застосування зброї, у наслідок чого, подружжя повідомило, де знаходяться належні їм грошові кошти.  Заволодівши грошима, зловмисники залишили місце події.

Після чого, потерпілий звільнивши зв'язані руки та ноги, сів за кермо  власної автівки та почав переслідувати нападників. Наздогнавши їхній автомобіль, він здійснив його таран, у наслідок чого транспортні засоби опинилися в кюветі. Не бажаючи повертати гроші та бути викритим, один з зловмисників відкрив вогонь по потерпілому з бойового пістолету. Від отриманого вогнепального поранення він помер на місці, а нападники зникли.

Вказані зухвалі злочини, завдяки злагодженій та оперативній роботі працівників Національної поліції, розкрито. Двох правопорушників, у тому числі того який стріляв у потерпілого, вже затримано.

Прокуратурою Вінницької області кваліфіковано їхні дії та погоджено повідомлення про підозру за ознаками злочинів, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів) та ч. 4 ст. 187 КК України (розбій). 

Наразі суд обрав міру запобіжного заходу двом підозрюваним у вчиненні розбійного нападу та вбивства жителя Шаргородського району у виді тримання під вартою.

Разом з тим, наголошуємо, що громадяни мають бути обачними. У разі вчинення відносно них злочину, при першій нагоді необхідно повідомити про це до правоохоронних органів та надати усю наявну інформацію. Вжити заходів щодо убезпечення себе та інших постраждалих осіб.

Необхідно усвідомлювати, що переслідування та затримання озброєних злочинців це прерогатива правоохоронних органів. Так, законодавство дозволяє захищати свою власність усіма дозволеними способами, але ні в якому разі це не має відбуватися ціною власного життя та здоров'я. 


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1774