Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2019

Результати роботи Вінницької місцевої прокуратури за 2018 рік мовою цифр

Так, Вінницькою  місцевою прокуратурою Вінницької області упродовж минулого року заявлено  до  судів  40  позовних  заяви  в  інтересах  держави  на cуму 77,4 млн гривень.   Розглянуто  та задоволено, з урахуванням залишку 2017 року, 22  позови  на  суму 14,3 млн гривень.  Дев’ятнадцять позовів  на  82 млн гривень  ще  знаходяться  на  розгляді  в  судах.  Реально  виконано  рішень судів  на  суму 18,6 млн гривень.  За результатами розгляду задоволено 13 заявлених  прокуратурою   скарг  на дії  чи  бездіяльність  виконавців.  

Упродовж 2018 року, прокурорами  забезпечено підтримання публічного обвинувачення  у 1789 кримінальних  провадженнях. З них  у 803 ухвалено обвинувальні вироки, в т.ч. 3 - щодо корупційних злочинів.

Крім того, у минулому році, до суду передано п’ять обвинувальних актів щодо осіб, які пропонували неправомірну вигоду начальнику Вінницького відділу поліції та працівникам патрульної поліції за непритягнення їх до кримінальної чи адміністративної відповідальності. Двох із цих осіб уже засуджено до покарання у виді штрафу.

Також, у 2018 році, Вінницькою місцевою прокуратурою скеровано до суду 7 проваджень про злочини у сфері бюджетних правовідносин, якими заподіяно шкоду на загальну суму 297 тис. гривень.

Скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох підприємців, які, підробивши акти виконаних робіт, привласнили кошти сільської ради, виділені для ремонту дитячого садочка.

Вагомими є результати боротьби із незаконним гральним бізнесом. Так, повідомлено про підозру трьом особам, які організували і підтримували функціонування в обласному центрі грального закладу. Також, поточного року, ухвалено вирок щодо особи, що виконувала функції адміністратора грального закладу. Жінку засуджено до штрафу в сумі 255 тис. гривен та конфісковано, в дохід держави, все вилучене в закладі при обшуку (комп’ютерна й касова техніка, кошти).

Також скеровано до суду провадження щодо начальника обласного бюро судово-медичних експертиз та шести його спільників з числа підлеглих, яким, загалом, інкриміновано 9 епізодів хабарництва, 3 епізоди привласнення бюджетних коштів та складання 1-го, завідомо неправдивого, висновку експертизи.

Завершено досудове розслідування у кримінальному проваджені відносно службових осіб обласної лікарні, комерційного підприємства та академії наук, які скоїли замах на заволодіння бюджетними коштами в сумі близько 3,5 млн. грн.

Внесено  46  документів  реагування  посадовим особам установ  відбування  покарань (ДУ «Срижавська ВК № 81», ДУ «Вінницька установа виконання покарань(№1)», ДУ «Вінницька виправна колонія № 86»),  органів  поліції,  пробації. 

Всього,  у 2018  році, прокуратурою  вирішено  1163 письмових  звернень,  722  направлено  за  належністю,  34  повернуто заявни-кам  на  законних підставах, на  особистому  прийомі  в  прокуратурі  прийнято  765  громадянина,  в  т.ч.  161  керівником  прокуратури.

Також прокуратурою в минулому році здійснено  129  публікацій  в  ЗМІ.

Вінницька місцева прокуратура

кількість переглядів: 1562