Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2019

Земельна сфера – пріоритетний напрямок роботи прокуратури

Органами прокуратур Вінниччини продовжується наполеглива робота щодо захисту державних інтересів в земельній сфері.

Так, Жмеринською та Могилів-Подільською місцевими прокуратурами, вкотре опрацьовано  питання щодо наявності підстав для захисту інтересів держави в особі органів місцевого самоврядування та визнання земельних ділянок (паїв), які залишились після смерті громадян відумерлою спадщиною.

Як приклад, керівником Могилів-Подільської місцевої прокуратури,  до Томашпільського районного суду скеровано заяви в інтересах держави в особі сільських рад району про визнання 2-х земельних ділянок, загальною площею  9 га та вартістю 145 тис грн., відумерлою спадщиною.

З аналогічних підстав керівником Жмеринської місцевої прокуратури до Барського районного суду скеровано 5 заяв про визнання земельних ділянок загальною площею 15 га та вартістю 470 тис гривень, відумерлою спадщиною.

Після визнання судом вказаних земельних ділянок (паїв) відумерлою спадщиною вони мають перейти у комунальну власність територіальних громад, що дасть їй можливість самостійно розпоряджатись цими землями та передавати їх в оренду з метою наповнення місцевих бюджетів.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2041