Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2019

Завдяки прокуратурі, на Вінниччині, у комунальну власність повернуто майно вартістю понад 2,3 млн гривень

За втручання Немирівської місцевої прокуратури Вінницької області за Кинашівською сільською радою Тульчинського району визнано право власності на безхазяйне майно колишнього дитячого санаторію вартістю 2,3 млн грн.

Встановлено, що на території Кинашівської сільської ради, знаходилось безхазяйне нерухоме майно, яке складалось з гідротехнічних споруд водних об’єктів, загальною вартістю понад 2,3 млн грн.

У квітні 2017 року це майно було взято на облік як безхазяйне, про що до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відповідні відомості.

Проте, жодних заходів до передачі вказаних гідротехнічних споруд водних об’єктів, до комунальної власності територіальної громади сіл, на території яких воно розміщені, сільською радою, як уповноваженим органом місцевого самоврядування, не було вжито, що стало підставою для Немирівської місцевої прокуратури звернутись в інтересах територіальної громади до суду.

Рішеннями Тульчинського районного суду заяви керівника Немирівської місцевої прокуратури задоволено повністю, безхазяйне нерухоме майно вартістю понад 2,3 млн грн передано у комунальну власність Кинашівської сільської ради Тульчинського району.

Прокуратурою спільно з Кинашівською сільською радою у 2019 році забезпечено реальне виконання вказаних рішень та проведено реєстрацію права комунальної власності на безхазяйне нерухоме майно вартістю понад 2,3 млн грн за територіальною громадою.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1838