Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2019

За принципової позиції прокуратури Вінницької області право власності на земельну ділянку рекреаційного призначення площею 12,4 га залишено за державою

Як повідомлялося раніше, Господарським судом Вінницької області у 2017 році задоволено позов прокуратури Вінницької області та прийнято рішення про повернення у власність держави лікувального пансіонату "Ластівка" в смт Стрижавка  площею понад 9 тис. м2, що розташований у лісопарковій зоні вказаного селища поблизу історико-меморіального комплексу пам’яті жертв фашизму (ставка "Вервольф"). Наразі право власності зареєстровано за державою в особі Вінницької обласної державної адміністрації.

Водночас, ще у 2006 році, одне із закритих акціонерних товариств викупило у Стрижавської селищної ради, за договором купівлі-продажу, земельну ділянку рекреаційного призначення під згаданим пансіонатом площею 12,4 га за 1,24 млн гривень.

Однак, зазначений договір укладався Стрижавської селищною радою з цим товариством без урахування, що дійсним власником приміщень є держава, а також без додержання конкурентних засад.

У зв'язку з цим, прокуратурою Вінницької області подано позов про скасування рішення Стрижавської селищної ради, визнання недійсними договору купівлі-продажу землі та державного акта на земельну ділянку, а також скасування державної реєстрації права власності, який господарським судом Вінницької області у минулому році задоволено.

Постановою Північно-західного апеляційного господарського суду відхилено апеляційну скаргу відповідача у вказаній справі та залишено рішення суду першої інстанції в силі.

Зазначена постанова суду апеляційної інстанції у подальшому  надає змогу прокуратурі ініціювати виконання згаданого рішення господарського суду Вінницької області.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1995