Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2019

Прокуратура на захисті інтересів держави

Представництво інтересів держави в суді - є однією з конституційних функцій органів прокуратури, реалізуючи яку, прокурор діє з метою захисту загальних інтересів суспільства та держави.

Органами прокуратури Вінницької області завжди повною мірою здійснюються повноваження для своєчасного й ефективного захисту інтересів держави.  

На сучасному етапі розвитку економіки України особливого значення набуває раціональне використання державних коштів.

Органами прокуратури Вінниччини активно застосовуються представницькі повноваження щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.

Як приклад, Калинівською та Вінницькою місцевими прокуратурами вивчено питання щодо використання власниками нерухомого майна земельних ділянок без правовстановлюючих документів, що призводить до ненадходження податку за землю або орендної плати до місцевих бюджетів.

Установлено, що суб’єктами господарювання - власниками нерухомого майна, тривалий час використовуються земельні ділянки територіальних громад без оформлення договорів оренди та без сплати коштів за їх користування.

Комісіями по визначенню розміру збитків, обраховано розміри збитків, що завдані місцевим бюджетам. Однак, в добровільному порядку ці збитки відповідачами не сплачено, а тому вони підлягають стягненню на користь органів місцевого самоврядування, як безпідставно збережені кошти в розмірі орендної  плати.

З цих підстав Калинівською та Вінницькою місцевими прокуратурами до господарського суду підготовлено 4 позовні заяви про стягнення безпідставно збережених коштів орендної плати за фактичне користування земельними ділянками без правовстановлюючих документів на загальну суму 1 млн 95 тис. гривень, які перебувають на розгляді.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1999