Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.02.2019

Прокуратура на захисті природних ресурсів

Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності людини – невід’ємні умови сталого економічного та соціального розвитку України.

Однак, останніми роками, спостерігається стійка тенденція до збільшення кількості випадків незаконних вирубок зелених насаджень у населених пунктах та грубих порушеннях правил рибальства.

Так, Жмеринською місцевою прокуратурою Вінницької області  на захист інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища в рамках кримінального провадження, до районного суду скеровано позов в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Вінницькій області до фізичної особи про стягнення шкоди, завданої незаконною порубкою дерев у сумі 185 тис. гривень, який перебуває на розгляді.

В іншому випадку, цією ж місцевою прокуратурою встановлено грубе порушення правил рибальства, яке виразилось у незаконному вилові риби забороненими знаряддями лову.

Місцевою прокуратурою до районних судів скеровано два позови в інтересах держави в особі Управління державного агентства рибного господарства у Вінницькій області про відшкодування шкоди, заподіяної водним живим ресурсам, які перебувають на розгляді.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1852