Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2019

Суворого покарання заслуговує той, хто схильний до корупційних діянь у бюджетній сфері, - перший заступник прокурора Вінницької області Руслан Нікітчин (фото)

Під час брифінгу, перший заступник прокурора Вінницької області  Руслан Нікітчин, зупинився на випадках зловживань при нарахуванні та сплаті грошових коштів пайової участь у розвитку інфраструктури населених пунктів.

Він, зокрема, сказав: "Під час досудового розслідування кримінального провадження, встановлено та доведено, що заступник одного з міських голів районного центру Вінницької області, умисно, в інтересах третіх осіб,  уклав з товариством з обмеженою відповідальністю договір із зниженим розміром пайової участі у розвитку інфраструктури міста, у зв’язку з чим спеціальним фондом міського бюджету недотримано майже 300 тис. гривень".

Обвинувальний акт відносно заступника міського голови за обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого   ч. 2 ст. 364 КК України у березні 2018 року направлено до суду.

Руслан Нікітчин звернув увагу журналістів на іншій категорії злочинів вчинених у бюджетній сфері - заволодінні коштами призначеними на забезпечення виплат пенсій, інших соціальних платежів та гарантій.

Зокрема, сказав він,- одну з таких схем, привласнення грошових коштів, призначених для виплати соціальної допомоги сім’ям з дітьми, розкрито правоохоронними органами Вінницької області у 2017 році.

Під час досудового розслідування встановлено та зібрано достатньо доказів того, що одним з працівників управління соціального захисту населення м. Вінниці, упродовж 2015-2017 років, шляхом внесення недостовірних відомостей до автоматичної системи обробки персональних даних, здійснювалося незаконне призначення соціальної допомоги сім’ям з дітьми особам, які не мали підстав для отримання такої допомоги. Майже 500 тис. грн надходили на банківські рахунки, якими користувалася вказана особа, та переводилися нею в готівку.
Після повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 191 КК України обвинувальний акт направлено до суду.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1768