Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2019

На Вінниччині прокурори виявили порушення в діяльності органів пробації та місцевого самоврядування

Органами прокуратури Вінницької області виявлено та відреаговано на усунення порушень законодавства про адміністративні правопорушення в діяльності органів пробації та місцевого самоврядування під час виконання адміністративних стягнень у виді суспільно корисних та громадських робіт.

Законами України посилено захист прав дитини на належне утримання, визначено порядок примусового стягнення з боржників аліментів, шляхом залучення їх до оплачуваної суспільно корисної праці, інакше настане кримінальна відповідальність.

В основному робота з даних питань налагоджена, однак, унаслідок бездіяльності окремих сільських та селищних рад, деякі правопорушники уникають встановленої законом відповідальності, внаслідок чого порушуються права дітей. Недостатнім з цих питань є робота органів пробації, які не ініціювали питання звернення з позовами до суду на таку бездіяльність. Зокрема, Деснянською селищною радою, Агрономічною, Стадницькою, Широкогребельською та Якушинецькою сільськими радами, Гунчанською, Степашською та Бондурівською, Кущинецькою та Карбівською сільськими радами та Тульчинською міською радою  своєчасно не погоджено та не надано до органів пробації переліки об’єктів, на яких правопорушники мають відбувати суспільно корисні роботи в 2019 році. Лише після вказівок прокурорів, звернення з позовом до суду, правопорушники приступили до виконання відповідних постанов суду, а відповідно буде погашено заборгованість зі сплати аліментів. На аналогічні факти неодноразово реагували прокуратури в минулому році.

Аналогічно прокурори реагували на бездіяльність Деснянської селищної ради, Агрономічної, Стадницької, Широкогребельської, Комаровецької та Якушинецької сільських рад, якими не погоджено переліки об`єктів для відбування стягнення у виді громадських робіт, а також неналежного оформлення документів з цих питань.

Унаслідок недостатнього контролю органів пробації за виконання обов’язків власниками підприємств і організацій органів місцевого самоврядування, зароблені деякими правопорушниками  кошти за виконанну суспільно корисну працю нараховувалися та не перераховувалися для погашення боргу за аліменти. На такі порушення реагували прокурори в діяльності Копистиринської, Бохоницької та Лука-Мелешківської сільських рад, якими не перераховано на користь дітей кошти в розмірі від 2 до 2,6 тис. грн.  Не в повному розмірі перераховано зароблені кошти Вороновицькою та Тиврівськими селищними радами, Джуринською, Флоринською, Мізяківсько-Хутірською та Хижинецькою сільськими радами.

За результатами перевірок прокурорами внесено 30 документів реагування, за результатами яких правопорушники приступили до виконання відповідних адміністративних стягнень та погашення боргу перед дітьми.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1784