Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2019

За принципової позиції прокуратури Вінницької області, державі сплачено 490 тис. грн збитків

Прокуратурою Вінницької області постійно опрацьовується питання щодо використання власниками нерухомого майна земельних ділянок, надходження до бюджету податку за землю та орендної плати.

Установлено, що одним із сільськогосподарських підприємств використовується земельна ділянка площею понад 3 га у м. Липовець, на якій розташовані належні підприємству об'єкти нерухомого майна - нежитлові будівлі та будівля їдальні. Документи, які посвідчують право власності чи право користування земельною ділянкою, підприємством не отримані, плата за землю у повному обсязі не сплачена.

З огляду на викладене, за ініціативи прокуратури Вінницької області, Липовецькою районною державною адміністрацією відповідно до Порядку визначення та відшкодування збитків власникам земель та землекористувачам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, сільськогосподарському підприємству нараховано збитки в розмірі неодержаних Липовецькою міською радою доходів (плати за землю) за 2014-2017 роки, що склали 490 тис. гривень. 

Оскільки вказані збитки підприємством добровільно не сплачено, прокуратурою Вінницької області в інтересах держави в особі Липовецької міської ради подано позов про стягнення їх  в судовому порядку.

Рішенням господарського суду Вінницької області від 05.03.2018, яке залишено в силі постановою Рівненського апеляційного адміністративного суду від 07.05.2018 та постановою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, позов прокуратури Вінницької області задоволено повністю, з підприємства стягнуто на користь Липовецької міської ради 490 тис. гривень.

Вказане судове рішення реально виконано.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1622