Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2019

На Вінниччині, за принципової позиції органів прокуратури, попереджено збут авіаційних двигунів

Регіональною прокуратурою забезпечується нагляд у формі процесуального керівництва у кримінальному провадженні за фактом розтрати 4 авіаційних двигунів, які передано на відповідальне зберігання Запорізькою митницею ДФС суб’єкту господарської діяльності, орієнтовною вартістю 28 млн. гривень, шляхом їх подальшої незаконної реалізації, поєднаної з переміщенням через державний кордон України, з порушенням встановленого порядку міжнародних передач товарів, які підлягають державному експортному контролю, за ознаками злочинів, передбачених ст. ст. 191, 333 КК України.

Так, у ході досудового розслідування, 28 січня, співробітниками Управління СБУ у Вінницькій області, під процесуальним керівництвом прокуратури Вінницької області, у м. Запоріжжя попереджено спробу 2-х осіб організувати реалізацію 4-х авіаційних двигунів в одну із країн Близького Сходу.

У ході заходів проведено обшуки за місцем зберігання двигунів, а також проживання та роботи причетних до вчинення злочину осіб.
Одного із зловмисників затримано та повідомлено йому про підозру. Окрім того, слідчим суддею Вінницького міського суду, сьогодні, 31 січня, задоволено клопотання слідчого, погоджене з прокурором, та обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі досудове розслідування триває, проводиться комплекс необхідних слідчих розшукових дій щодо встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення винних осіб до відповідальності.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1796