Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2019

За принципової позиції прокуратури Вінницької області, судом засуджено організатора "конвертаційного центра" та конфісковано в дохід держави понад 2,4 млн гривень

За принципової позиції прокуратури Вінницької області, в ході підтримання державного обвинувачення, доведено в судовому порядку вину організатора злочинної схеми, яка полягала у наданні упродовж 2014-2015 років підприємствам реального сектору економіки послуг з незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість.

Так, доведено, що вінничанин підібрав 4 особи, на них зареєстрував  ряд фіктивних підприємств, за допомогою яких, як організатор конвертаційного центру, імітуючи проведення господарської діяльності, незаконно формував податковий кредит економічно активним  підприємствам, які, таким чином, ухилялись від сплати податків.

Під час проведення досудового слідства на рахунки фіктивних підприємств накладено арешт в розмірі понад 2,2 млн гривень та,  безпосередньо, у організатора злочинної схеми вилучено готівкові кошти в сумі 210 тис. гривень.

Відтак, 4-х осіб та організатора рішеннями судів визнано винними  у вчиненні інкримінованих їм злочинів  (фіктивному підприємництві, підробці документів та внесенні завідомо неправдивих відомостей до документів, які подаються державному реєстратору).

Організатору конвертаційного центра призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 68 тис. гривень.

Крім того, судом підтримано позицію прокуратури області та конфісковано в дохід держави  понад 2,4 млн гривень.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1971