Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2019

Прокуратура наполягає на скасуванні незаконного рішення сільської ради та поверненні земельної ділянки державі

Вінницькою місцевою прокуратурою, з метою встановлення підстав для застосування представницьких повноважень, вивчено рішення однієї з сільських рад Вінницького району з питань передачі у користування земельних ділянок сільськогосподарського призначення та встановлено факт незаконної передачі в оренду земельної ділянки державної форми власності, площею 3,4 га.

Установлено, що рішення сільської ради щодо надання одному із товариств вказаної земельної ділянки в оренду, прийнято із перевищенням повноважень, оскільки сільська рада не уповноважена розпоряджатись землями сільськогосподарського призначення державної форми власності, що знаходяться поза межами населеного пункту.

Крім того, земельну ділянку передано в оренду з грубими порушенням вимог земельного законодавства, а саме: без проведення аукціону та  розроблення проекту землеустрою.

В подальшому, на підставі незаконного рішення сесії, між сільською радою і товариством укладено договір оренди землі, який, в порушення вимог чинного законодавства, не зареєстрований у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

З урахуванням викладено, з метою захисту інтересів держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, Вінницькою місцевою прокуратурою до господарського суду Вінницької області скеровано позовну заяву  про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради та зобов’язання повернути земельну ділянку.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1778