Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2019

До органів прокуратури Вінниччини у минулому році надійшло 83 інформаційні запити

В умовах реформування органами прокуратури області вживаються відповідні заходи щодо забезпечення належної організації роботи з доступу до публічної інформації, своєчасного її оприлюднення та надання інформації на запити.

Відповідно до вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації" прокуратурою Вінницької області інформація, яка знаходиться у володінні прокуратури області, оприлюднюється на офіційному сайті прокуратури області та  на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних. 

На зазначеному порталі та офіційному сайті прокуратури області розміщено графіки прийому запитувачів, а також прийому громадян керівництвом прокуратури області; електронні адреси за якими приймаються звернення та запити на інформацію, номери контактних телефонів, дані про структуру органів прокуратури області, місцезнаходження та номери засобів зв'язку місцевих прокуратур тощо.

Громадськість також систематично інформується про результати діяльності органів прокуратури області, а саме: про результати судового розгляду резонансних кримінальних проваджень, вжиття заходів щодо представництва інтересів держави в судах, проведення координаційних заходів, а також реформування органів прокуратури.

Одним із важливих шляхів доступу до публічної інформації в органах прокуратури є надання інформації на запити.

До органів прокуратури області уподовж 12 місяців 2018 року надійшло 83 інформаційні запити (з яких - 3 дублікати), у т. ч. до апарату  прокуратури області – 57 .

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року їх кількість зросла на 27,7%, а по апарату – на 14%.

Із тих, що надійшли, вирішено 76 інформаційних запитів, з них 54  апаратом та 22 місцевими  прокуратурами; 7 - надіслано належним розпорядникам.

Прокуратурами місцевого рівня найбільше запитів розглянуто у Бершадській, Вінницькій та Немирівській - по 5, Могилів-Подільською - 4, Жмеринською - 3. Калинівською місцевою прокуратурою запити на інформацію упродовж року не розглядалися.

За результатами розгляду 18 інформаційних запитів надано інформацію, роз’яснено вимоги законодавства в результаті розгляду 51 запиту. У 7 випадках у наданні інформації відмовлено, у зв’язку із віднесенням її до категорії з обмеженим доступом та з інших підстав, передбачених законом.

Найчастіше запитувалася інформація з питань досудового розслідування – 36, з питань організаційно-розпорядчої діяльності – 8, з кадрових питань – 7, з питань підтримання державного обвинувачення в суді – 2, з питань представництва інтересів громадян та держави в суді - 1. З інших питань розглянуто 22 запити.

Найбільше запитів надійшло від громадян – 53, від представників засобів масової інформації – 19, від громадських організацій – 9, від інших юридичних осіб – 2.

Значна кількість запитів надійшла електронною поштою – 38 та поштовим зв’язком – 34, на особистому прийомі подано 11 запитів. У всіх випадках відповіді на запити надавалися письмово поштовим відправленням або на електронну адресу запитувачів.

Органи прокуратури області і надалі забезпечуватимуть доступ до публічної інформації у визначених законодавством межах.

Відділ  організації прийому громадян,
розгляду звернень і запитів прокуратури області

кількість переглядів: 1810