Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2019

На Вінниччині прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника експертної установи, якого викрили під час отримання неправомірної вигоди

За результатами досудового розслідування Вінницькою місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до Вінницького міського суду обвинувальний акт за обвинуваченням керівника експертної установи, якого в червні 2018 року викрили під час отримання 500 доларів США неправомірної вигоди.

Так, за результатами слідства, особі пред’явлено обвинувачення у вчиненні 11 епізодів злочинної діяльності (вимагання та отримання  неправомірної вигоди за вирішення питань щодо пришвидшення проведення експертиз, розтину трупів та видачі лікарських свідоцтв про смерть, розтрати та заволодіння за допомогою підлеглих працівників ввірених йому бюджетних коштів та організація готування до завідомо неправдивого висновку експерта, складеного для надання суду, поєднаного зі штучним створенням доказів захисту, вчиненого з корисливих мотивів), передбачених ч. 2 та ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369-2, ст. 14 - ч. 3 ст. 27 - ч. 2 ст. 384 КК України.

Також, у вказаному кримінальному провадженні пред’явлено обвинувачення ще 4 підлеглим працівникам експертної установи у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 2 та ч. 3 ст. 191 та ст. 14, ч. 2 ст. 27 - ч. 2 ст. 384 КК України (пособництво у розтраті та заволодінні ввірених  бюджетних коштів та виконання готування до завідомо неправдивого висновку експерта, складеного для надання суду, поєднаного зі штучним створенням доказів захисту, вчиненого з корисливих мотивів).

Крім того, двом цивільним особам пред’явлено обвинувачення за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища).

Довідково: ч. 2 ст. 191 КК України - Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, - передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ч. 3 ст. 191 КК України - Розтрата та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені повторно, - передбачено покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ч. 3 ст. 368 КК України - Одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, вчинене повторно, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди,- передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

ч. 1 ст. 369 КК України - Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища,- передбачено покарання у виді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

ч. 3 ст. 369-2 КК України - Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди,- передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

ч. 2 ст. 384 КК України - Завідомо неправдивий висновок експерта, складений для надання суду, поєднані з обвинуваченням у тяжкому злочині, зі штучним створенням доказів захисту, вчинені з корисливих мотивів,-  передбачено покарання у виді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 3036