Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2018

За втручання прокуратури соціально-побутові умови проживання засуджених покращено (фото)

Органами прокуратури Вінницької області постійно приділяється увага стану матеріально-побутового забезпечення засуджених при залучені їх до праці. Проте, порушення конституційних прав в’язнів продовжують мати місце.

Так, галузевим відділом прокуратури Вінницької області, з виїздом на місце, перевірено стан соціально-побутових умов проживання засуджених у гуртожитку "Дубрава", що у Ладижині. У ньому мешкає близько сотні засуджених з різних установ області.

За результатами перевірки виявлено, що окремі приміщення зазначеного гуртожитку знаходяться у вкрай занедбаному санітарному стані та потребують ремонту. Наприклад, душові кабіни не відповідали санітарним вимогам через наявність плісняви, а також відсутність витяжки, облицювальної плитки та гумових килимків у душових кабінах. Засудженими використовуються дерев’яні піддони, що перешкоджає їм справляти елементарні санітарно-гігієнічні потреби в належних умовах.

Завдяки наполегливій позиції галузевого відділу прокуратури Вінницької області та відповідному прокурорському реагуванню на адресу підприємства, стан вказаних приміщень приведений у відповідність до санітарних вимог.

Крім того, на даний час тривають ремонтні роботи по приведенню у відповідність до санітарних норм й інших приміщень, які використовуються засудженими.
                         

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1821