Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2018

За послідовної позиції прокуратури області майно повернуто у державну власність

Прокуратурою Вінницької  області виявлено факт незаконної приватизації приватним суб'єктом господарювання державного майна на території м. Калинівка.

Установлено, що протягом 1995-1997 років Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Вінницькій області проведено  приватизацію майна одного з державних підприємств.

Згідно ст. 5 Закону України «Про приватизацію майна державних підприємств» об'єкти державної власності, необхідні для виконання державою своїх функцій не підлягали приватизації.

З урахуванням викладених вимог закону у державній власності залишилося приміщення площею 70 кв м у м. Калинівка, яке призначалося для розміщення запасного командного пункту цивільної оборони. Його передано новоствореному товариству для зберігання.

Однак у подальшому, подавши до Калинівської міської ради недостовірні дані, суб'єкт господарювання оформив за собою право приватної власності  на зазначену будівлю та на підставі цивільно-правових угод передав вказане майно третій особі.

Прокуратурою області скеровано до господарського суду Вінницької області позовну заяву про скасування рішення органу місцевого самоврядування та свідоцтва про право власності, виданого суб'єкту господарювання. Рішенням господарського суду Вінницької області позовні вимоги прокурора задоволено.

З метою повернення майна у державну власність прокуратурою області, у червні 2018 року, подано позов про витребування на користь держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Вінницькій області зазначеного нерухомого майна. Рішенням Калинівського районного суду Вінницької області вказаний позов задоволено.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1779