Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2018

За втручання органів прокуратури Вінниччини суд припинив незаконне використання приміщення дитячо-юнацької спортивної школи

Керівник Немирівської місцевої прокуратури Вінницької області звернувся до господарського суду Вінницької області з позовом в інтересах держави в особі Оратівської районної ради до одного із Товариств з обмеженою відповідальністю  про визнання недійсним договору оренди та повернення приміщення Оратівської дитячо-юнацької спортивної школи, площею 80,8 м2.

Підставами для представництва стало те, що орендар використовує приміщення закладу освіти не в освітніх цілях, що прямо заборонено законом.

Дитячо-юнацька спортивна школа – це заклад позашкільної освіти, в якому діти, молодь, в позаурочний час, реалізують свої права на дозвілля та розвиток у спорті. Натомість, у приміщенні навчального закладу діє громадська сауна з басейном, доступ до яких має будь-хто та в будь-який час. Відтак, відвідування сторонніми дорослими особами басейну, душових кімнат, приміщень загального користування, з поміж іншого, є не тільки не виконанням імперативної норми щодо заборони оренди приміщення закладу освіти не за його призначенням, а й порушенням прав молоді на позашкільну освіту та умов забезпечення здоров’я дітей.

Місцевий господарський суд у задоволенні позовних вимог прокурора відмовив повністю.

Не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції, прокуратурою Вінницької області оскаржено його в апеляційному порядку.

Постановою північно-західного апеляційного господарського суду рішення місцевого господарського суду скасовано та прийнято нове, яким позов задоволено та зобов'язано Товариство з обмеженою відповідальністю звільнити та повернути приміщення, площею 80,8 м2, розміщене на першому поверсі будівлі Оратівської дитячо-юнацької спортивної школи, вартістю 46050 грн, Оратівській районній раді.

Апеляційний господарський суд зазначив, що в порушення вимог чинного законодавства договір оренди приміщення Оратівської дитячо-юнацької спортивної школи не був нотаріально посвідчений та не пройшов державної реєстрації, а тому є неукладеним, тобто недійсним у силу закону з моменту його вчинення.

Відтак, указане приміщення навчального закладу зберігається у відповідача без достатньої правової підстави та, на виконання рішення суду, буде повернуто Оратівській дитячо-юнацькій спортивній школі для використання в освітніх цілях. 

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 3438