Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2018

На Вінниччині прокуратура захистила майнові інтереси навчального закладу

За результатом судового розгляду позову керівника Немирівської місцевої прокуратури Вінницької області в інтересах Юрковецької ЗОШ І-ІІ ступенів, Юрковецької сільської ради Немирівського району та Немирівської районної ради про визнання недійсним договору про співпрацю при використанні земельної ділянки, Господарським судом Вінницької області прийнято рішення, яким визнано недійсним договір про співпрацю при використанні земельної ділянки.

Навчальному закладу повернуто земельну ділянку площею 17,4211 га вартістю 420 тис. грн, яка до цього часу, всупереч інтересам суспільства та вимогам закону, перебувала у володінні одного з аграрних підприємств.

Підставою для пред’явлення такого позову стало виявлення факту  укладення удаваного договору про співпрацю при використанні земельної ділянки, під яким, фактично, приховано договір оренди земельної ділянки між освітнім закладом та підприємством. У свою чергу, загальноосвітня школа, як постійний користувач землі, не наділена повноваженнями  щодо передачі її в оренду. Наявність такого договору призводила до зменшення фінансових надходжень до місцевих бюджетів та, як наслідок, до зменшення їх видаткової спроможності.

Прокуратура і надалі займатиме принципову та наполегливу позицію, спрямовану на захист прав та інтересів держави в сфері охорони дитинства та забезпечення законності у земельних правовідносинах.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1968