Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2018

Ув′язнені мають право на матеріально-побутове та медичне забезпечення, - прокуратура

У прокуратурі Вінницької області, під головуванням заступника прокурора області Сергія Сухореброго, проведено навчально-методичний семінар з обговорення проблемних питань при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру за участю працівників галузевого відділу прокуратури області, заступників керівників місцевих прокуратур та прокурорів, які відповідають за цей напрям роботи.

У своєму вступному слові  Сергій Сухоребрий наголосив, що незважаючи на вжиті протягом поточного року організаційно-практичні заходи стан додержання законів на галузевому напрямі діяльності  потребує покращенню, а прокурорський нагляд з цих питань активізації, спрямованої на більш ефективне реагування на порушення прав громадян.

Виступаючи на семінарі, начальник галузевого відділу прокуратури області Любомир Вахула, також звернув увагу підпорядкованих прокурорів на значну кількість результативних перевірок у ході здійснення ними наглядової діяльності, що свідчить про неналежну роботу працівників піднаглядних органів та установ та системність допущених порушень вимог законів.

На заході обговорювались питання щодо стану застосування до засуджених положень ст. ст. 81, 82 та 84 КК України про їх звільнення умовно-достроково або за хворобою, заміни покарання більш м’яким, прокурорського нагляду з приводу додержання прав в’язнів на матеріально-побутове та медичне забезпечення, лікування, а також застосування до  громадян примусових заходів адміністративного характеру та їх виконання.

Представниками Вінницької місцевої прокуратури поінформовано про організацію нагляду за додержанням прав громадян в реабілітаційних центрах.

По закінченню семінару відбулося тестування на знання вимог чинного кримінально-виконавчого законодавства, яке усі учасники пройшли позитивно.

                
Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2086