Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2018

Прокуратура Вінниччини послідовно захищає інтереси держави

Прокуратурою Вінницької області, під час вивчення  питань законності використання нерухомого майна державної форми власності, установлено, що на підставі рішення виконавчого комітету Вінницької міської ради майно туристичного клубу, оформлено на праві власності Вінницькому спортивно-туристському союзу.

Однак з’ясовано, що майно вибуло з державної власності незаконно, оскільки така передача відбулась без відома та погодження Фонду державного майна, як розпорядника державної власності.

Крім того, туристичний клуб включений до переліку установ, організацій, які належать державі на праві власності та громадським організаціям передавався лише на праві відання. А отже, здійснення будь-яких дій щодо зміни власника цього майна є неправомірним.

Прокуратурою області пред’явлено до Господарського суду Вінницької області позовну заяву щодо визнання рішення виконавчого комітету Вінницької міської ради незаконним, скасувати свідоцтво про право власності на вказане майно та визнати майно державною власністю та повернути його Фонду державного майна України як розпоряднику.

За результатом розгляду вказаного позову, Господарським судом Вінницької області прийнято рішення про відмову в задоволені позовних вимог.

Прокуратурою області вказане рішення Господарського суду Вінницької області оскаржено до апеляційного суду, як незаконне та таке, що винесене з порушення норм матеріального та процесуального права.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2058