Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2018

На Вінниччині, за принципової позиції прокуратури, взято під варту організатора та керівника злочинної групи

 

Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо злочинної групи, члени якої займались вимаганням грошей, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України.

Спочатку, до правоохоронців звернувся потерпілий, який повідомив, що мешканці одного з районних центрів області безпідставно вимагають у нього 3 тис. доларів США під загрозою застосування фізичного насильства.

Для підтвердження своїх намірів злочинці, які відносили себе до кримінальних авторитетів, вивезли потерпілого за межі населеного пункту та побили бейсбольною битою.

Під час досудового розслідування потерпілий, під контролем правоохоронців, передав вимагачам гроші, які пізніше були розділені між співучасниками злочинної схеми, а після наступної передачі злочинців затримали.

Організатору та керівнику злочинної групи слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави, яку відразу було внесено. Після цього, підозрюваний знаходився на волі, що збільшувало ризики втечі, знищення доказів або неправомірного впливу на потерпілих чи свідків.

Однак, за принципової позиції прокуратури, Вінницьким апеляційним судом скасовано рішення слідчого судді та цьому підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Наразі оперативниками управління стратегічних розслідувань та слідчими ГУНП у Вінницькій області вживаються заходи до встановлення усіх учасників злочинної групи та осіб, які постраждали від їх дій.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2559