Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2018

Органи прокуратури Вінниччини контролюють виконання вироків у кримінальних провадженнях

Проведеними перевірками прокурорами Вінниччини в органах Національної поліції України у регіоні стану виконання судових рішень про призначення кримінальних покарань у виді арешту та позбавлення волі, виявлені грубі порушення вимог чинного законодавства.

Так,  працівниками поліції не виконано 36 вироків  про призначення покарань у вигляді позбавлення волі та арешту.

До прикладу. Вироком суду жителя Немирівського району у вересні минулого року визнано винним у скоєнні злочину та призначено йому покарання у виді 6 місяців арешту. Судом для виконання вказаного вироку до відділу поліції направлено відповідне розпорядження. Разом з тим, вказаний вирок суду поліцією не виконано та повернуто без виконання з надуманих підстав.

Прокуратурою Вінницької області за фактом невиконання працівниками поліції вироку суду внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення).

Інший приклад. Жителя Шаргородського району вироком суду  засуджено до 4 місяців арешту. Розпорядження про виконання вкзаного вироку направлено до місцевого органу поліції навесні минулого року. Однак, правоохоронцями будь-яких заходів щодо його виконання тривалий час не вживалось. Так, з моменту надходження розпорядження суду впродовж 1 року 6 місяців, місцезнаходження засудженого не встановлювалося. Більше того, після встановлення Жмеринською місцевою прокуратурою факту невиконання вказаного вироку, працівниками поліції направлено лист до суду з проханням повторно надати копію вироку, оригінал якого фактично втрачено. На вимогу прокуратури дане порушення усунуто, а вирок приведено до виконання.

За наслідками проведених перевірок органами прокуратури області на адресу місцевих керівників національної поліції області внесено 8 документів прокурорського реагування щодо негайного виконання судових рішень у кримінальних провадженнях.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1890