Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2018

У суді вирішиться доля двох Кіровоградців, які незаконно заволоділи майном підприємства вартістю майже 1,5 млн гривень

Вінницькою місцевою прокуратурою скеровано до суду кримінальне провадження щодо двох мешканців Кіровоградської області, які заволоділи шахрайським шляхом, з використанням підробленого паспорту громадянина України, майном одного із підприємств Вінниці на загальну суму близько 1,5 млн гривень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що однин із вищевказаних чоловіків, маючи умисел на самозбагачення за рахунок інших осіб, запропонував своєму знайомому  заволодіти чужим майном шляхом обману. Тобто, шляхом шахрайства, на що останній погодився.  Тим самим вони вступили між собою у попередню змову. Задля успішного вчинення злочину, недопущення викриття злочинної діяльності та досягнення свого злочинного умислу, вони розподілили між собою ролі.

Так, організатор, реалізовуючи спільний зі знайомим злочинний умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, під час моніторингу сайтів перевізників в мережі "Інтернет" знайшов оголошення про пошук  перевізника з вантажним автомобілем для перевезення матеріальних цінностей.

У подальшому, він зв’язався з представником логістичної компанії, яка розмістила оголошення, і повідомив про наявність у нього транспортного засобу. За допомогою електронної пошти надіслав файли з зображеннями документів: підробленого паспорта громадянина України  на ім’я знайомого та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

На підставі вказаних відомостей було оформлено відповідні документи для перевезення матеріальних цінностей.

З метою реалізації злочинного умислу, він надав знайомому вантажний автомобіль, підроблений паспорт громадянина України на  ім’я  останнього та підроблене свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу на вищевказаний вантажний автомобіль, а також здійснював супроводження знайомого, який керував вантажним автомобілем з  вантажем, на іншому легковому автомобілі.

Прибув на вказаному вище вантажному автомобілі до м. Вінниці, де за допомогою підробленого паспорта, шахрайським шляхом заволодів у визначеного та раніше підшуканого суб’єкта господарювання товарними цінностями, які начебто мав доставити до підприємств Черкаської області.

Таким чином, зловмисники, шахрайським шляхом, із використанням завідомо підробленого документа, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, заволоділи матеріальними цінностями на суму майже 1,5 млн гривень.

Оцінку їх діям буде надано Вінницьким міським судом за наслідком судового розгляду.

У випадку доведення в суді вини обвинуваченим загрожує  позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2330