Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2018

Прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом привласнення недобросовісними забудовниками коштів громадян

Так, до прокуратури Вінницької області надійшло колективне звернення громадян  про те, що рядом осіб створено злочинну схему по привласненню коштів з реалізованої нерухомості, яка діяла на території міста.

За результатами розгляду вказаного звернення установлено достатньо підстав для невідкладного внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 190 КК України.

Як з’ясовано попередньо, забудовниками, з метою ухилення від сплати податків, шляхом створення неприбуткових житлово-будівельних кооперативів, через підконтрольні центри продажу нерухомості та з використанням фіктивних підприємств, отримано грошові кошти від громадян за реалізовані квартири у вигляді нібито «інвестиції» для будівництва.

При цьому, забудовник не мав на меті реального завершення будівництва та не ввів в експлуатацію об’єкти згідно договорів,  укладених з покупцями квартир. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Стан слідства перебуває на контролі прокуратури області.


Довідково:  ч. 4 ст. 190 КК України-  шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2296