Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2018

За принципової позиції Бершадської місцевої прокуратури скасовано реєстрацію на незаконно придбані об’єкти комерційного призначення

Реалізовуючи конституційну функцію органів прокуратури щодо представництва інтересів держави в суді, Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області подано до суду апеляційну скаргу на рішення Піщанського районного суду, яким визнано дійсним договір купівлі-продажу об’єктів нерухомості комерційного призначення, які знаходяться в смт. Піщанка Вінницької області, укладеного між фізичною особою та одним із господарств району та визнано факт набуття за фізичною особою право власності на вказані об’єкти нерухомості.

Постановою апеляційного суду Вінницької області від 05.09.2018 апеляція Бершадської місцевої прокуратури задоволена у повному обсязі. Рішення Піщанського районного суду скасовано, у задоволенні позовних вимог фізичної особи про визнання договору купівлі-продажу дійсним та визнання набуття права власності відмовлено.

Виконуючи рішення апеляційного суду, Бершадська місцева прокуратура звернулась до державного реєстратора Піщанської районної державної адміністрації про внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про скасування реєстрації права власності на нерухоме майно комерційного призначення за фізичною особою, яка незаконно отримала вказане майно у власність.

За результатами вжитих заходів прокуратура домоглась реального виконання рішення суду. Зареєстроване право власності за фізичною особою на об’єкти нерухомості комерційного призначення, загальною площею 2,5 тис м. кв. та вартістю понад 85 тис грн скасовано.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1993