Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2018

Дитячі ігрові майданчики повинні бути безпечними для їх використання,- прокуратура

Прокуратура захищає порушені права дітей на безпечні умови життя і здорового розвитку, отримання можливостей для дозвілля й відпочинку.

Проведеним органами прокуратури Вінницької області вивченням установлено, що не всіма органами місцевого самоврядування, на території яких встановлені дитячі майданчики, забезпечено затвердження планів технічної інвентаризації, паспортизації дитячих майданчиків, а також не проведено обстеження й перевірку технічного стану їх конструкцій.

Зокрема, такі факти мають місце на території Бирлівської та Сумівської сільських рад Бершадського району, Дорожненської та Лука-Мелешківської сільських рад Вінницького району, а також Браїлівської селищної ради Жмеринського району.

Бездіяльність указаних органів місцевого самоврядування суперечить гарантованим Конституцією України та іншими нормативними актами правам дітей на їх безпечні умови для життя й здорового розвитку, призводить до безконтрольності за технічним станом елементів дитячих майданчиків та може завдати тяжких наслідків здоров'ю дітей, які проводять дозвілля на цих майданчиках.

Позовні вимоги прокурорів до Дорожненської, Сумівської сільських, а також Браїлівської селищної рад судом задоволені, Бирлівська та Лука-Мелешківська сільські ради добровільно виконали вимоги прокурора.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2744