Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2018

На Вінниччині правоохоронні та контролюючі органи посилюють протидію нелегальній реалізації нафтопродуктів (фото)

У прокуратурі Вінницької області, за участю правоохоронних та контролюючих органів регіону, проведено спільну нараду, на якій  обговорено необхідність вжиття спільних заходів з метою протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів.

Зокрема, в роботі наради взяли участь представники регіональних підрозділів Національної поліції України, Державної фіскальної служби України, Державної архітектурно-будівельної інспекції України, Державних служб України з надзвичайних ситуацій, з питань праці, з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також з питань геодезії, картографії та кадастру. 

Заступник прокурора області Олег Янків зазначив що, враховуючи специфіку діяльності заправних станцій та точок продажу пального, боротьба зі злочинністю у цій сфері неможлива без активної участі уповноважених контролюючих органів. Важливим при взаємодії правоохоронних та контролюючих органів є своєчасний взаємообмін інформацією про виявлені порушення у діяльності заправних станцій, взаємозвірка  повноти оформлення необхідної документації щодо землекористування, дозволів на будівництво та введення в експлуатацію, дотримання норм безпеки тощо.

Діяльність нелегальних точок продажу пального пов’язана із численними порушеннями вимог чинного законодавства, в тому числі,  кримінальнокараними – такі заправні станції розміщуються та експлуатуються без належним чином оформленого землекористування, без отримання дозволів на експлуатацію об'єктів підвищеної небезпеки, з порушенням вимог безпеки. Часто реалізують незаконно виготовлене пальне, яке не відповідає встановленим нормам та може бути небезпечним.

За результатами спільної наради розроблено спільні організаційно-практичні заходи, які дадуть змогу більш ефективно протидіяти нелегальній реалізації нафтопродуктів.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1844