Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2018

Підвищення рівня обізнаності молоді в правових нормах, як дієвий засіб профілактики скоєння правопорушень серед підлітків (фото)

Продовжуються навчання молоді в рамках спільної угоди між Генеральною прокуратурою та Міністерством освіти України.

Цього разу представники відділу ювенальної юстиції прокуратури області та Департаменту освіти і науки облдержадміністрації завітали до студентів Вінницького технічного коледжу.

Говорили про права дитини, відповідальність неповнолітніх за нанесення ними майнової шкоди, скоєння адміністративних та кримінальних правопорушень, негативні наслідки пияцтва, наркоманії та насильства.

Тематична лекція начальника відділу Вікторії Гунько викликала жваве обговорення серед молоді. Насамперед студентів цікавили питання законності тієї чи іншої моделі поведінки в побуті, студентських гуртожитках, громадських місцях.

Вікторією Гунько наведені конкретні практичні приклади найбільш розповсюджених порушень серед підлітків.

Особливу увагу зосереджено на негативних наслідках вживання алкогольних напоїв чи наркотичних засобів, та, відповідно, скоєння кримінальних правопорушеннях під їх впливом.

Обговорені також питання не допущення насильства в усіх сферах життєдіяльності, булінгу та передбачене чинним законодавством покарання до кривдників за вчинення актів агресії та насильства.

Сподіваємося, що підвищення рівня обізнаності молоді в правових нормах та наслідках їх порушення і надалі сприятиме викоріненню негативних стереотипів поведінки та зниженню рівня підліткової злочинності в регіоні.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2260