Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2018

На Вінниччині прокуратура послідовно захищає інтереси держави

Прокуратурою Вінницької області, під час вивчення  питань законності використання земель водного фонду, установлено, що на підставі рішень Луко – Мелешківської сільської ради двом фізичним особам передано у приватну власність для ведення особистого селянського господарства дві земельні ділянки  загальною площею майже 1,5га.

Однак з’ясовано, що на вказаних земельних ділянках знаходиться ставок, річка та їх прибережні захисні смуги, а тому вони  відповідно до норм ст. ст. 59, 61 Земельного кодексу України в приватній власності не можуть перебувати.

Крім того  встановлено, що сільською радою рішення про надання у власність цих ділянок не приймались. 

Прокуратурою Вінницької області пред’явлено до Вінницького міського суду дві позовні заяви щодо визнання недійсними правовстановлюючих документів на вищевказані земельні ділянки та витребування їх з незаконного володіння на користь Вінницької міської ради.

За результатом розгляду вказаних позовів, міським та апеляційним судом прийняті рішення про відмову в задоволені позовних вимог.

На даний час прокуратурою області готуються проекти скарг  щодо оскарження незаконних судових рішень  в  апеляційному та касаційному порядках.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2222