Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2018

Розгляд звернень, особистий прийом громадян є одним із пріоритетних напрямів роботи органів прокуратури Вінницької області

Особливе місце в системі засобів захисту прав, свобод та законних інтересів громадян посідає реалізація їх права на звернення. У ст. 40 Конституції України зазначено, що громадяни України мають право звертатися до органів державної влади і місцевого самоврядування та встановлено обов'язок органів влади та посадових осіб розглядати звернення й надавати обґрунтовані відповіді.

Слід зазначити, що організація роботи з розгляду звернень, особистого прийому громадян є одним із пріоритетних напрямів роботи органів прокуратури Вінницької області, що забезпечує реалізацію конституційного права громадян на звернення до органів державної влади.

На виконання вимог Конституції України, ст. 22 Закону України «Про звернення громадян» та відомчих нормативних актів прокурором області Вячеславом Соколовим проведено прийом громадян у Чечельницькому районі (Бершадська місцева прокуратура).

На прийом прийшли жителі району з питань неналежного досудового розслідування у кримінальних провадженнях щодо привласнення коштів та майна реформованого сільгосппідприємства, спричинення тілесних ушкоджень, залишення в небезпеці, неправомірного отримання допомоги по догляду за інвалідом  тощо.

Заяви, подані очільнику прокуратури області, будуть розглянуті  працівниками апарату прокуратури області.

З питань, вирішення яких не входить до повноважень органів прокуратури, заявникам надано кваліфіковані роз'яснення.

Враховуючи вимоги сьогодення та Генеральної прокуратури України щодо забезпечення верховенства права на території області, дотримання прав і свобод людини та віддаленість населених пунктів від місць дислокації місцевих прокуратур особистий прийом громадян керівництвом прокуратури Вінницької області здійснюється з виїздом у міста і районні центри регіону або із застосуванням електронної системи відеоконференц та скайп-зв’язку.
 
Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень і запитів прокуратури області

кількість переглядів: 1934