Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2018

На Вінниччині викрита злочинна група, яка незаконно збувала наркотичні засоби

Під процесуальним керівництвом працівників прокуратури Вінницької області, працівниками управління карного розшуку та слідчого управління головного управління Національної поліції у регіоні, виявлено та задокументовано діяльність організованої злочинної групи, члени якої налагодили у Вінниці масштабний незаконний збут наркотичного засобу метадону.

Організатором злочинної групи виявився представник однієї з національних меншин Вінниччини, який уже має проблеми з законом за вчинення аналогічних злочинів на території Одеської області. До незаконної діяльності він залучив маму, тітку та співмешканку. При цьому, жагу до наживи та швидких грошей не стримала, навіть, наявність в останньої трьох малолітніх дітей.

Злочинна схема передбачала приховане розміщення пакунків з метадоном у загальнодоступних громадських місцях та отримання коштів за нього шляхом поповнення карткового або мобільного рахунків, підконтрольних злочинцям. У подальшому, точне місцезнаходження повідомлялося покупцеві в телефонному режимі.

З’ясовано, що незаконний бізнес протягом двох місяців приніс злочинцям понад пів мільйона гривень доходу.

Щодо трьох учасників групи, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням значних розмірів застави, а організатор перебуває у розшуку.

Дії злочинців кваліфіковані за ч. 3 ст. 307 КК України та у випадку доведення вини в суді їм загрожує позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2686