Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2018

Заступник прокурора Вінницької області здійснив прийом громадян Тростянецького району

На виконання вимог ст. 22 Закону України «Про звернення громадян» та відомчих нормативних актів Генеральної прокуратури України, заступником прокурора Вінницької області Андрієм Шпортуном, з метою реалізації прав громадян на звернення, проведено прийом жителів Тростянецького району (Бершадська місцева прокуратура).

Жителів району цікавили питання неналежного здійснення досудового розслідування по кримінальним провадженням, розпочатим за їхніми заявами. Громадян непокоїло, що слідчі приймають рішення про закриття кримінальних проваджень не провівши всіх необхідних дій до встановлення істини, про прийнятті рішення не повідомляють, що позбавляє права на оскарження тощо.

Окремих громадян цікавив порядок вирішення питань щодо отримання заробітної плати при тому, що вони офіційно трудові відносин з роботодавцем не оформляли.

Письмові звернення громадян, які побували на прийомі, прийняті до розгляду прокуратурою області.

З питань, вирішення яких не входить до повноважень органів прокуратури, надано кваліфіковані роз'яснення.

Крім того, заступник прокурора області провів особистий прийом засуджених, які відбувають покарання в ДУ Ладижинська ВК № 39. З метою вивчення стану дотримання прав засуджених на охорону здоров’я, недопущення зростання рівня смертності серед них, дотримання медико-санітарних норм проведено огляд медичної частини, харчоблоку, місць проживання засуджених.

Усі питання, пропозиції та доручення, з якими громадяни та засуджені звернулися до заступника керівника прокуратури області, в межах особистого прийому, буде вивчено з метою їхнього позитивного вирішення.

В основі організації роботи органів прокуратури Вінницької області зі зверненнями громадян лежать вимоги сьогодення та Генеральної прокуратури України щодо забезпечення верховенства права на території області та дотримання прав і свобод людини. Тому, враховуючи віддаленість населених пунктів від місць дислокації місцевих прокуратур, особистий прийом громадян  проводиться з виїздом у міста й районні центри області, а також із застосуванням електронної системи відеоконференц або скайп-зв’язку.

Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень і запитів прокуратури області

кількість переглядів: 2270