Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2018

Прокуратура на захисті інтересів держави

За принципової позиції прокуратури Вінницької області, після пред’явлення позовної заяви, приведено в належний технічний стан і готовність до укриття населення захисну споруду цивільного захисту. 

Установлено, що на балансі одного з Приватних акціонерних товариств Калинівського району, перебуває об’єкт цивільного захисту, протирадіаційне укриття, яке перебувало в неналежному стані та оцінювалось, як "обмежено готове" до прийняття осіб, що укриваються.

Даний об’єкт, розташований в центрі населеного пункту, мав непридатний для використання стан, а балансоутримувач упродовж тривалого часу не вживав жодних заходів щодо приведення укриття  у готовність до використання за призначенням.

Калинівською місцевою прокуратурою до Вінницького окружного адміністративного суду пред’явлено позовну заяву щодо зобов’язання відповідача привести в належний технічний стан і готовність до укриття населення зазначену споруду.

Під час розгляду справи в суді, товариством усунуто порушення вимог законодавства, позовні вимоги прокурора виконано в добровільному порядку в повному обсязі, споруду цивільного захисту приведено в належний технічний стан відповідно до вимог Закону.

Зокрема, обладнано споруду системою протипожежного захисту, облаштовано систему вентиляції, укомплектовано необхідним майном тощо.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2493