Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2018

Органи прокуратури Вінниччини перевірили законність використання коштів державної субвенції на придбання житла дітям-сиротам (фото)

Органами прокуратури Вінницької області, на виконання листа-орієнтування Генеральної прокуратури України, вивчено стан законності з питань дотримання інтересів держави у сфері забезпечення житлових прав дітей.

Установлено, що за рахунок виділених з державного бюджету коштів субвенції на область для придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, місцевими органами влади та місцевого самоврядування у 2017 році придбано 11 житлових об'єктів соціального житла для 16 осіб указаної категорії, а також 1 житловий об'єкт для функціонування дитячого будинку сімейного типу, в якому мешкає 8 дітей.

У поточному році уже придбано 12 таких об'єктів для 14 осіб указаної категорії, а також 2 житлових об'єкти для функціонування дитячого будинку сімейного типу.

Проте, законність придбання окремих таких об’єктів потребує додаткової перевірки в рамках кримінального провадження.

Зокрема, установлено, що розпорядженням Хмільницької райдержадміністрації, виданим у вересні цього року, за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам «на проектні, будівельно-ремонті роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа» придбано житловий будинок двом дітям-сиротам в одному із сіл Хмільницького району за ціною вдвічі більшою від оціночної (ринкової) його вартості, що підтверджується моніторингом відкритих інформаційних джерел на предмет вартості житла на вторинному ринку у Хмільницькому районі.

Так, згідно звіту про оцінку вказаний будинок оцінений на суму 158 тис грн, місцева влада придбала його за 309 тис гривень.

Це при тому, що якість житла є низькою, а сама будівля потребує перевірки щодо придатності її для проживання.

Аналогічні порушення виявлені й в Оратівському районі.

За вказаним фактами Калинівською та Немирівською місцевими прокуратурами внесені відомості до Єдиного реєстру досудових рішень за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Досудове розслідування триває.
                


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2715