Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2018

На Вінниччині помер чоловік через неналежне виконання лікарем професійних обов’язків

За процесуального керівництва Вінницької місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт та підтримано державне обвинувачення щодо вчинення злочину лікарем Вінницької міської станції швидкої допомоги. З'ясовано, що він прибув на виклик до 38-річного вінничанина, який хворів серцево-судинним захворюванням. Лікар недооцінив важкість стану хворого, не ознайомився з його медичною документацією, встановив невірний діагноз, що призвело до ненадання адекватної медичної допомоги та смерті пацієнта.

Слідством установлено, що невірний діагностичний алгоритм, вибраний лікарем станції швидкої медичної допомоги, привів до того, що замість правильного, набагато загрожуючого життю діагнозу, а саме - інфаркту міокарда, був виставлений неправильний діагноз - нейроциркуляторна дистонія по змішаному типу ( в наслідок алкогольної інтоксикації) тверезому пацієнту. Це призвело до невиконання вимог протоколу про термінову госпіталізацію пацієнта з підозрою на гострий коронарний синдром, що підтверджується висновками, призначених в ході розслідування, комплексних судово-медичних експертиз.

Вироком Вінницького міського суду  лікаря Вінницької міської станції швидкої допомоги визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України і призначено йому покарання у виді двох років позбавлення волі.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 3092