Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2018

Колишні засуджені, скоїли злочин, за який, найближчі роки, проведуть за гратами

Прокуратурою Вінницької області підтримувалось державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом розбійного нападу на 25-ти річну жительку Барського району.

Під час слідства установлено, що, наприкінці осені 2016 року,  25-ти річний її земляк, раніше неодноразово засуджений, відбуваючи покарання на дільниці соціальної реабілітації, самовільно її залишив. Він, разом із знайомим, також раніше засудженим, взявши з собою ніж, липку стрічку для зв’язування рук, рукавиці, а також спортивні шапки з прорізами для очей, поїхали до потерпілої.

Вночі, одягнувши маски на голову, з метою запобігання їхнього викриття, розбили вікно, проникли в будинок, застосували фізичну силу до господарки, вчинили розбійний напад на неї. Забрали гроші та майно на загальну суму майже 11 тис гривень.

У подальшому, з метою перевезення та розпорядження пограбованим, незаконно заволоділи автомобілем потерпілої, який знаходився на подвір’ї її будинку, зникли. Таким чином, завдали потерпілій матеріальний збиток на суму більше  38 тис гривень.

Через декілька кілька днів, вжитими оперативними та слідчими заходами злочинців затримали.

Вироком Вінницького міського суду Вінницької області їх визнано винним за ч. 3 ст. 187, ч. 3 ст. 289 КК України та одному із них призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією майна, а другому, який співпрацював з правоохоронними органами, призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 років з конфіскацією майна.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2519