Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2018

На Вінниччині, за втручання прокуратури, підрядником взято на себе гарантійні зобовязання щодо виконаних робіт з капітального ремонту дороги

Жмеринською місцевою прокуратурою Вінницької області вжито заходів щодо забезпечення законності при використанні бюджетних коштів для ремонту доріг, а також якості під час його виконання.

Відтак, за втручання місцевої прокуратури на території Шаргородського району, підрядником взято на себе гарантійні зобов'язання щодо виконаних робіт з капітального ремонту дороги.

Установлено, що у 2018 році, Шаргородською міською радою із фізичною особою-підприємцем, що спеціалізується на будівництві та ремонті автомобільних доріг, укладено договір щодо здійснення капітального ремонту дорожнього покриття по вул. Лесі Українки в м. Шаргород за бюджетні кошти, вартістю понад 1,3 млн гривень.

Технічні вимоги до будівництва автомобільних доріг передбачені Державними будівельними нормами, затверджені наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, відповідно до яких мінімально допустимий строк експлуатаційної придатності асфальтобетонного покриття автомобільної дороги складає 3 роки.

Проте, в порушення вищевказаних вимог чинного законодавства, сторонами у договорі зазначено гарантійний термін якості робіт, строком 1 рік.

З метою попередження неякісного виконання ремонтних робіт, Жмеринською місцевою прокуратурою до Шаргородської міської ради направлено листа з вимогою внесення відповідних змін до договору та встановлення гарантійного трирічного терміну виконаних робіт.

Замовник та підрядник погодилися із вимогами прокуратури та у добровільному порядку внесли зміни до договору.

Таким чином, якщо відремонтована ділянка дороги у м. Шаргород стане непридатною для належної експлуатації протягом гарантійного терміну, то ремонтні роботи підрядник виконає за власний рахунок.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2308