Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2018

За результатами розгляду звернень з питань представництва - 17 визнано обгрунтованими

Упродовж поточного року органами прокуратури Вінницької області задоволено 17 звернень з питань представництва інтересів держави в суді.

Зокрема, після роз’яснення на особистому прийомі посадовим особам Роздолівської та Васильківської сільських рад можливості захисту органами прокуратури інтересів держави в земельній сфері, останні звернулися з відповідними зверненнями до місцевої прокуратури.

За результатами розгляду зазначених звернень Могилів-Подільською місцевою прокуратурою подано позов в інтересах Роздолівської сільської ради Мурованокуриловецького району про визнання відумерлою спадщини, що залишилася після смерті особи, а саме земельної частки (паю) площею 2,34 га вартістю 63,59 тис грн, яка знаходиться на території Роздолівської сільської ради Мурованокуриловецького району.

Цією ж місцевою прокуратурою подано позов в інтересах Рівненської сільської ради Мурованокуриловецького району про визнання відумерлою спадщини. А саме - двох земельних ділянок загальною площею 1,64 га вартістю 54,3 тис грн, які розташовані на території Рівненської сільської ради Мурованокуриловецького району.

Жмеринською місцевою прокуратурою, за результатами розгляду звернення Василівської сільської ради Тиврівського району, також пред’явлено позов про визнання відумерлою спадщиною  земельної ділянки площею 3,23 га, вартістю 97 тис гривень.

Рішенням судів всі позови задоволені в повному обсязі.

На виконання рішень судів органами місцевого самоврядування вживаються заходи щодо прийняття земельних ділянок ( розміром 7, 21 га, вартістю 214,89 тис грн) у власність територіальних громад, зокрема, прийнято відповідні рішення та замовлено технічну документацію.

Органами прокуратури Вінницької області вживаються заходи щодо стягнення в дохід бюджету коштів за використання земельних ділянок та майна комунальної форми власності. Зокрема, за зверненнями представників органів місцевого самоврядування, в т. ч. й за результатами усних прийомів громадян, органами прокуратури області пред’явлено ряд позовів вказаної категорії.
Так, Вінницькою місцевою прокуратурою до Господарського суду Вінницької області скеровано позов в інтересах держави в особі Вінницької міської ради до  одного з ТОВ про стягнення збитків у сумі 38 тис грн завданих Вінницькій міській раді внаслідок неодержання доходів за час тимчасового невикористання земельних ділянок.

Крім того, до Господарського суду Вінницької області Вінницькою місцевою прокуратурою пред’явлено позов в інтересах держави в особі Вінницької міської ради до товариства боржника про стягнення збитків у сумі 222 тис грн завданих територіальній громаді міста внаслідок неодержання доходів за час тимчасового невикористання земельних ділянок.

За результатами розгляду звернення Тиврівської селищної ради Тиврівського району Вінницької області Жмеринський місцевий прокурор  звернувся до Господарського суду Вінницької області з позовом до малого приватного науково-виробничого підприємства про стягнення боргу за договором оренди нежитлового приміщення комунальної власності у розмірі 55,5 тис грн та розірвання договору оренди.

Вказані позови задоволені, органами прокуратури контролюється хід реального виконання. А саме - стягнення до місцевого бюджету коштів в сумі 315 тис гривень

За результатами розгляду звернення Вінницької обласної державної адміністрації прокуратурою області до господарського суду скеровано позовну заяву про скасування державної реєстрації права власності на майно - пам'ятку архітектури та містобудування "Сокілецький млин" у с. Сокілець Немирівського району та його витребування на користь держави в особі Вінницької ОДА.

Наразі в державі провадиться політика до відновлення автомобільних доріг, які є невід'ємною частиною єдиної транспортної системи, що забезпечує роботу всіх галузей промисловості і сільського господарства, соціальний розвиток суспільства.

Прокуратурою Вінницької області вживаються заходи щодо стягнення на користь держави в особі територіальних управлінь Державної служби України з безпеки на транспорті збитків, завданих при здійсненні перевезень вантажів.

Так, упродовж лише травня-серпня поточного року органами прокуратури, за результатами розгляду звернень відповідних органів контролю, до суду пред’явлено – 8 позовів на суму понад 134 тис гривень.

Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень
і запитів прокуратури області

кількість переглядів: 2241