Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2018

За порушення прав в"язнів, винні понесуть покарання

Органами прокуратури Вінницької області постійно приділяється увага додержанням законів та прав в’язнів на охорону здоров’я.

Проведеною галузевим відділом прокуратури області в ДУ "Вінницька установа виконання покарань № 1" перевіркою додержання прав в’язнів на медичне забезпечення, передбачених ст. 116 КВК України, встановлено, що близько двох з половиною місяців медперсоналом установи не організовано консультування одного з хворих  засуджених до довічного позбавлення волі лікарем неврологом.

За результатами розгляду вказівки прокуратури Вінницької області права засудженого поновлено та його оглянуто лікарем неврологом Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. О.І. Ющенка, яким надано відповідні рекомендації хворому.

Загалом, у поточному році, органами прокуратури Вінницької області, на усунення вимог законодавства щодо медичного забезпечення в’язнів в установах виконання покарань області, внесено 23 вказівки, за результатами розгляду яких, до відповідальності притягнуто 18 посадових осіб.

Наглядова діяльність органів прокуратури області на цьому напрямі триває.

 

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2170