Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2018

За незаконне зберігання та перевезення, з метою збуту, наркотичних засобів, вінничанин найближчих 8 років може провести за гратами

Сьогодні, 10 вересня, прокуратурою Вінницької області до Вінницького районного суду  скерований обвинувальний акт відносно мешканця м. Вінниці за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 307, ч. 1 ст. 369 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що, раніше судимий вінничанин,  не тільки зберігав та перевозив наркотичні засоби з метою їх збуту в одній із установ виконання покарань Вінницької області, а ще й намагався уникнути відповідальності за вчинене. Зокрема, підозрюваний пропонував слідчому одного із відділень Національної поліції у Вінницькій області неправомірну вигоду за перекваліфікацію кримінального правопорушення на більш м`який злочин.

Довідково: Відповідно до ч. 1 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), передбачена відповідальність у виді позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.
Згідно ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція чи обіцянка службовій особі надати неправомірну вигоду, за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища),  передбачена відповідальність у виді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Вінницької області


 

кількість переглядів: 2565