Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2018

За незаконне зберігання вибухових речовин чоловік може провести за гратами до 7 років

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області спільно з Бершадським ВП ГУНП в регіоні систематично вживаються заходи щодо виявлення фактів незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами на території Бершадського району.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатого за ст. 263 КК  України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), встановлено, що місцевий житель одного із сіл Бершадського району зберігав вибухові речовини. З метою їх вилучення процесуальним керівником Бершадської місцевої прокуратури погоджено клопотання слідчого щодо обшуку його помешкання.   Слідчим суддею вказане клопотання задоволено та надано дозвіл на проведення обшуку за результатами якого, у помешканні  вищевказаної особи, правоохоронцями вилучено 10 військових  тротилових шашок загальною вагою 3 кг.  За попередньою інформацію, вибухові речовини могли бути привезені  із зони проведення операції Об'єднаних сил. Це достовірно буде перевірено під час досудового розслідування.

Факт зберігання вибухових речовин вказує на те, що громадяни не розуміють їх небезпечність для себе та для суспільства в цілому.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2632