Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2018

На Вінниччині прокуратура наполягає на поверненні земельних ділянок лісового та водного фонду загальною вартістю понад 160 млн гривень у державну власність

У червні поточного року господарським судом Вінницької області задоволено позов прокуратури Вінницької області та визнано недійсним державний акт на право постійного користування земельною ділянкою  колишнього держгоспу «Жорницький».

Установлено, що Жорницька сільська рада Іллінецького району, у порушення встановленого порядку, видала держгоспу «Жорницький» державний акт на право постійного користування землею, куди протиправно включено землі лісового площею 240 га та водного площею 10 га фондів загальною вартістю понад 160 млн гривень.

Зазначеними ділянками  на даний час незаконно продовжує користуватись одне з акціонерних сільськогосподарських товариств.

Не погоджуючись із рішенням суду, сільгосппідприємство оскаржило його в апеляційному порядку. Рівненським апеляційним господарським судом  підтримано позицію прокуратури Вінницької області та залишено рішення суду першої інстанції в силі.

Наразі прокуратурою області подано до господарського суду Вінницької області в інтересах Вінницької обласної державної адміністрації позов до згаданого сільгосппідприємства про повернення вищевказаних земельних ділянок лісового та водного фонду у державну власність. Вказаний позов перебуває на розгляді суду.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2006