Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2018

Прокуратура через суд вимагає відшкодувати збитки, заподіяні навколишньому природному середовищу

Могилів-Подільська місцева прокуратура Вінницької області  звернулась до суду з позовом  щодо стягнення до бюджету збитків заподіяних навколишньому природному середовищу внаслідок вирубування дерев.

Установлено, що 06.11.2017 на території однієї з сільських рад Могилів-Подільського району  в лісосмузі, яка перебуває у користуванні дочірнього підприємства «Могилів-Подільський райагроліс» Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарства «Віноблагроліс», скоєно самовільну порубку дерев. Незаконно вирубано 18 дерев -  3  ясеня та 15 дубів.

Відносно правопорушника, який здійснив незаконну порубку лісу, винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу, за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 65-1 Кодексу України про адміністративні правопрушення.

Водночас, відповідно до ч. 5 ст. 68 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» передбачено, що застосування заходів адміністративної відповідальності не звільняє винних від компенсації шкоди, заподіяної забрудненням навколишнього природного середовища та погіршенням якості природних ресурсів.

Заподіяні збитки правопорушник самостійно не відшкодував, а тому Могилів-Подільська місцева прокуратура через суд вимагає відшкодувати збитки, заподіяні навколишньому природному середовищу внаслідок незаконного вирубування дерев.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2038