Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2018

Утримання ув'язнених в умовах, що принижують їхні особисті права, не допустиме,- прокуратура

У відповідності до вимог ст. 26 Закону України "Про прокуратуру" органи прокуратури здійснюють нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах та інших заходів примусового характеру.

З цією метою та захисту прав в’язнів, умов їх тримання органами прокуратури Вінницької області, із залучення відповідних спеціалістів, проведено комплексні перевірки в 7 установах виконання покарань Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації, які розміщенні на території області.

Перевірками виявлено чималі порушення в діяльності даних установ, які в свою чергу порушують права в’язнів на їх належне тримання в місцях несвободи. Зокрема, неналежним є матеріально-побутове та санітарно-епідеміологічне забезпечення в’язнів, так як умови в окремих камерах де вони тримаються є незадовільними, мають місце сліди затікання стін та стелі, зношеність сантехобладнання та постільних речей та інше.

Незважаючи на те, що органами прокуратури області та Державної служби з надзвичайних ситуацій систематично звертається увага на необхідність додержання пожежної безпеки в установах виконання покарань, виявленні недоліки повністю не усуваються. Як результат, нещодавно мало місце незначне задимлення в окремих приміщеннях Вінницької УВП №1. Нажаль, пожежі мали місце в минулому році на території Вінницької виправної колонії № 86.

Покращення потребує стан медичного забезпечення ув’язнених, в умовах реформування медичної системи органів Державної кримінально-виконавчої служби, що в свою чергу пов’язано з відсутністю належного фінансування та нехваткою медичного персоналу.

На усунення даних та інших порушень вимог законодавства органами прокуратури внесено 9 вказівок керівникам виправних установ.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2194