Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2018

Реалізація прокуратурою повноважень з метою встановлення причин і умов, що сприяли вчиненню корупційних та пов’язаних із корупцією правопорушень

Спеціально уповноважені суб'єкти, до яких згідно із Законом України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) належать органи прокуратури, наділені правом ініціювати проведення службового розслідування з метою встановлення причин і умов, що сприяли вчиненню корупційних та пов’язаних із корупцією правопорушень, або невиконання вимог цього Закону в інший спосіб шляхом внесення подань.
Так, за результатами розгляду подання прокуратури Вінницької області 14.05.2018 Літинською районною державною адміністрацією, припинено повноваження спеціаліста одного з відділів Літинської РДА, у зв’язку з скоєнням адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого частиною другою статті 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані). Крім того, районною державною адміністрацією проведено навчання з підпорядкованими працівниками.
Крім того, Жмеринською місцевою прокуратурою Вінниццької області, за результатами вивчення інформації розміщеної на офіційному веб-сайті НАЗК, 26.06.2018 внесені два подання голові однієї з сільських рад Барського району щодо порушення вимог фінансового контролю двома посадовими особами сільської ради.
На виконання подання, розпорядженням сільського голови сільської ради створено комісію з проведення службового розслідування по результатам проведення якого 24.07.2018 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності – оголошено догани.
Загалом, з початку поточного року, органами прокуратури Вінницької області, у порядку визначеному статтею 65 Закону, внесено 45 подань такої категорії.
Переважна більшість подань внесена у зв’язку з порушеннями у сфері фінансового контролю: несвоєчасне подання електронних декларацій, та зазначення в них недостовірних відомостей, несвоєчасне подання та неподання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.
Найбільша кількість подань внесена до органів місцевого самоврядування – 16 та обласної і районних державних адміністрацій – 10.
За результатами розгляду подань керівниками установ, підприємств та організацій, яким вони вносились, вжито ряд заходів з метою усунення причин та умов, які сприяли порушенню вимог антикорупційного законодавства. Зокрема, проводились додаткові навчання та роз’яснення вимог законодавства та службові розслідування стосовно осіб які допустили порушення.
Крім того, за допущені порушення, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 3 посадових осіб та 1 особі припинено державну службу.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2220