Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2018

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно голови ОСББ, який привласнив 280 тис гривень

Вінницькою місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання головою ОСББ своїм службовим становищем.

Під час досудового розслідування встановлено, що голова правління одного з об’єднань співвласників багатоповерхового будинку м. Вінниці, будучи службовою особою наділеною організаційно-розпорядчими функціями та, в силу своїх повноважень, маючи змогу здійснювати оперативне управління та розпорядження коштами об'єднання на рахунку  ОСББ, вчинив привласнення грошових коштів.

У подальшому, вказана особа, будучи звільненою з посади голови правління та маючи за родом своєї попередньої діяльності доступ до рахунку ОСББ, таємно викрав чималу суму грошей.

У результаті протиправної діяльності обвинуваченого ОСББ заподіяно матеріальну шкоду (збитки) на суму понад 280 тис гривень.

За результатами досудового розслідування таким неправомірним діям надано відповідну оцінку та обвинувальний акт відносно зловмисника за  ч. ч. 2, 3 ст. 191, ч. 2 ст. 185 КК України спрямовано до суду.

Довідково: згідно із законом, обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 3514