Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2018

Шахрай проведе за ґратами 4 роки та 6 місяців

Могилів-Подільською місцевою прокуратурою Вінницької області до Могилів-Подільського міськрайонного суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), що вчинене повторно у великих розмірах з використанням заздалегідь виготовлених підроблених документів, за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190, ч.ч. 1, 4 ст. 358 КК України.

Під час судового розгляду встановлено, що житель м. Могилева-Подільського, маючи умисел на заволодіння чужим майном шляхом обману, вирішив скористатись нагодою та назвавшись ріелтором, під приводом продажу квартири у м. Могилеві-Подільському, вирішив заволодіти грошовими коштами покупця.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, за допомогою комп’ютера та кольорового принтера, зловмисник підробив офіційні документи, а саме: договір купівлі-продажу та витяг з Державного реєстру правочинів на квартиру, з метою використання їх у подальшому.

Після цього, під приводом надання ріелторських послуг у сфері купівлі-продажу нерухомості, разом з покупцем, він оглянув вищевказану квартиру в присутності її мешканця, який, на той час, перебував у стані алкогольного сп’яніння та повідомив, що ціна квартири складає 13 тис доларів США.

Згодом, завідомо знаючи, що договір купівлі-продажу квартири та витяг з Державного реєстру правочинів є підробленими, використав їх, передавши потерпілому, як підтвердження, нібито, переоформлення прав власності на вищевказану квартиру на його доньку, за що отримав від останнього 236 тис 111 гривень.

Вироком Могилів-Подільського міськрайонного суду обвинуваченого засуджено за вчинення даних злочинів та призначено покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі.

Отже, прокуратура закликає в подібних випадках бути пильними та в жодному разі не довіряти незнайомим людям, ретельно перевіряти документи отримані від осіб, які представляються ріелторами чи посередниками, укладати договори купівлі-продажу безпосередньо з власником майна та особисто бути присутнім в нотаріуса під час укладання договору, не передавати грошові кошти маловідомим особам, а в разі якщо все ж таки стали жертвою шахрая – обов’язково звертатися до правоохоронних органів із заявою про вчинення злочину.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2189