Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2018

Прокуратурою Вінницької області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно правоохоронців

За результатами досудового розслідування кримінального провадження управлінням з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Вінницької області до Вінницького міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно інспектора  відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Подільського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України та старшого інспектора цього ж відділу за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.ч. 3 та 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України.

Установлено, що інспектор, будучи   працівником правоохоронного органу, діючи умисно, в особистих інтересах, з метою незаконного збагачення, з використанням наданої йому влади та повноважень,  організував вимагання неправомірної вигоди та вимагав, за пособництва старшого інспектора цього ж відділу, неправомірної вигоди  у розмірі 50 тис гривень за не притягнення особи до кримінальної відповідальності.

Судовий розгляд триває.

За вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді  позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Довідково: Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2308