Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2018

За вчинення хуліганських дій із застосуванням зброї вінничанин відповідатиме у суді

За дієвого нагляду прокуратури Вінницької області Жмеринською місцевою прокуратурою до Тиврівського районного суду скеровано обвинувальний акт стосовно вінничанина, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, тобто вчинення хуліганських дій із застосуванням зброї.

Так, у квітні 2018 року, на одній із автозаправних станцій міста Гнівань Тиврівського району, під час виниклого словесного конфлікту обвинувачений дістав із автомобіля пістолет моделі «ПМР-УОС», призначений для стрільби гумовими кулями, та здійснив із нього два постріли, один у вгору, другий в сторону потерпілого. У результаті зазначених дій останній отримав проникаюче поранення правої ноги.

Попередньо дії винної особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 125 Кримінального кодексу України (заподіяння легких тілесних ушкоджень) та прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку із відмовою потерпілого від обвинувачення.

Прокуратура Вінницької області із таким рішенням не погодилась та скасувала його.

За результатами проведених у подальшому слідчих (розшукових) дій  змінено кваліфікацію вчиненого діяння на ч. 4 ст. 296 КК України та обвинувальний акт скеровано до суду.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення санкцією  ч. 4 ст. 296 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.



Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1867